photos from twitter not showing

Home Forums Advanced usage photos from twitter not showing

This topic contains 8 replies, has 2 voices, and was last updated by  mhawksey 1 week ago.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Author
    Posts
  • #1017

    purpledoodle
    Participant

    Hi
    Please can you help?
    I have used TAGS V 6.1.6 with awesome-tables in new google sites.
    Twitter feed is showing but the photos in the feed are not there?
    What have I not done? totally lost I am a newbie in all this please can someone help.
    Also the cards and links to https://view-awesome-table.com/-KsOyE0e6JZEm6XoUsPh/%7B this is an error page? Why is it linking to any page?

    #1018

    mhawksey
    Keymaster

    Hi,

    From the data returned by Twitter the tweet text only includes a shortened link to the image. Image data is returned from Twitter but isn’t straight forward to get to. Currently TAGS default is to store all this data in the entities_str column. Some guidance on how you can extract this is in this thread https://tags.hawksey.info/forums/topic/displaying-embedded-images/ .

    If you get this working please share as I’m sure others will be interested in how it is done 🙂

    #1019

    purpledoodle
    Participant

    Thank you so much for replying. I had a look at the link you sent but I really don’t understand what I am to do. I am not sure where to copy and paste the formulas! Are they to go in archive or archive 2? or where. I tried putting the formula into column Q line 2 but when I looked at the view in TAGS it was incomprehensible and didn’t look like a twitter feed any longer. So I put it back to the way it was! Your help in very very simple terms would be very much appreciated. Thanks

    #1020

    mhawksey
    Keymaster

    if you share a copy of the google sheet you are working on it might be easier for me to show you 🙂

    #1021

    purpledoodle
    Participant
    #1022

    mhawksey
    Keymaster

    …how are you using Awesome Table, you trying to show cards (your link to your awesome table example is giving an error)?

    #1023

    purpledoodle
    Participant

    Hi
    I followed the youtube instructions from Ben Wilkoff ‘How to add a twitter stream to new google sites’. I am a primary teacher who has been asked by my boss to create a school website with a twitter feed included. As new google sites no longer have widgets I have been finding it difficult to do. I know the cards show an error but I have no idea what to do about it. Any help would be brilliant.

    #1027

    purpledoodle
    Participant

    Hi
    I am back to the drawing board. I have worked through your youtube instructions and have the TAGS EXPLORER archive which is perfect just what I want in my new google sites.
    However when I try to embed it I can only add a url? I would like the archive table as it looks in TAGS EXPLORER.
    Is there any way to do this. As you saw from above it only linked to an error page and didn’t link to the pictures whereas your explorer archive goes directly to the photos just what I’m looking for.
    Have you any suggestions please?
    Jayne

    #1031

    mhawksey
    Keymaster

    As Google now let you embed urls in new sites this is a lot easier. For the archive table there is a dedicated url you can use. The easiest way to get it is in your TAGS archive readme/setting sheet click the TAGS Archive link at the bottom of the sheet which should open a url similar to this https://hawksey.info/tagsexplorer/arc.html?key=1PB89jVOepOMxrgXJXDsCp6kOi6ai3wT3kJaDkr2CBv8&gid=400689247

    You can then use the Embed URL option in Google Sites to include this in your site

    More details on iframe in new Google Sites https://gsuiteupdates.googleblog.com/2017/09/embed-websites-as-iframes-in-new-google-sites.html

    • This reply was modified 1 week ago by  mhawksey.
    • This reply was modified 6 days, 17 hours ago by  mhawksey.
Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Posted in